Hae tästä blogista

Sivut

tiistai 7. toukokuuta 2013

Kevään? merkkejä 7.5.2013

Narsissit alkaa hiljalleen heräillä, kevät on kyllä ainakin kuukauden myöhässä

Näsiä koko loistossaan

Pajun kissat tulollaan, tervetuloa pääsiäinen...

Hiirenkorvia koivuun saadaan vielä tovi odotella

Vaahtera

Pihlaja

Juhannusruusu keväisessä loistossaan :)




   

Innostuin tässä samalla katselemaan puiden ja pensaiden silmuja, näin vanhana puutarhurina siis, ja yritin googlettaa asian tiimoilta ja etsiä kuvia. Silmiini sitten osui blogi, jonka omistaja oli saanut hirmuisen etsimisen jälkeen hankittua itselleen Knoppar & Skott- kirjan ja maksanut siitä 1200kr (ruotsin)! Ilmeisesti kirja on kovin haluttu ja se on ollut jo kauan loppuun myyty. Pitäisiköhän järjestää huutokauppa puutarhahulluille :)

lauantai 4. toukokuuta 2013

Luonto on lähellä

Tässä videopätkässä kärppä (Mustela erminea) on tullut terassille vierailemaan ja yrittää päästä osingolle koirien luista, jotka roikkuvat muovipussissa.


Isokauris eli vanhalta nimeltään saksanhirvi on erittäin yleinen täällä päin Norjaa. Tunturipeuran lisäksi se onkin ainoa sorkkaeläin johon täällä voi törmätä. Hirviä eikä muita kauriita täällä siis ei ole laisinkaan.




Tunturipeura (Rangifer tarandus)  on sukua suomalaiselle metsäpeuralle (Rangifer tarandus fennicus) ja porolle (Rangifer tarandus tarandus). Nämä kuvat olen napannut vuosi sitten yhdellä hiihtoreissulla.

torstai 2. toukokuuta 2013

Huldrafossen

Tässä video-otos läheiseltä maatalouskoululta jossa on myös tämä paikkakunnan ylpeys- Huldrafossen vesiputous

Oi ihana toukokuu!

Tänä aamuna oli mukava herätä vapaapäivään ja lumiseen maisemaan. Ihan kuin ei tämä talvi jo riittäisi!

Onneksi en ole vielä vaihtanut/vaihdattanut kesärenkaita auton alle.
Muutama päisitten innostuin leipomaan porkkanakakkua. En ole sellaista koskaan ennen itse tehnyt. Tämä oli sokeriton vaihtoehto, myöskään keinotekoisia makeutusaineita en käyttänyt. Kaikki makeus tuli taateleista ja rusinoista. Reseptin nappasin täältä: http://olotila.yle.fi/tee-itse/resepti-porkkanakakku