Hae tästä blogista

Sivut

lauantai 4. toukokuuta 2013

Luonto on lähellä

Tässä videopätkässä kärppä (Mustela erminea) on tullut terassille vierailemaan ja yrittää päästä osingolle koirien luista, jotka roikkuvat muovipussissa.


Isokauris eli vanhalta nimeltään saksanhirvi on erittäin yleinen täällä päin Norjaa. Tunturipeuran lisäksi se onkin ainoa sorkkaeläin johon täällä voi törmätä. Hirviä eikä muita kauriita täällä siis ei ole laisinkaan.
Tunturipeura (Rangifer tarandus)  on sukua suomalaiselle metsäpeuralle (Rangifer tarandus fennicus) ja porolle (Rangifer tarandus tarandus). Nämä kuvat olen napannut vuosi sitten yhdellä hiihtoreissulla.

2 kommenttia:

  1. Itse nautin suunnaatomasti siitä, että luonto on niin lähellä! Onko tuo saksanhirvi nyt sama kuin hjort? Niitä on täälläkin. Ja sen lisäksi aika paljon kauriita (rådyr) ja hirviä. Noita poron sukulaisia ei ole täällä näkynyt, Jotunheimissa kylläkin. Kettu juoksee nurkissa ja tuolla metsässä olen nähnyt sekä karhun, että ilveksen jäljet. Ja sitten noita erilaisia pienpetoja.

    Itse en ole vain onnistunut vangitsemaan yhtään villiä eläintä kameralla. Paitsi kerran sen ketun :).

    VastaaPoista
  2. Joo saksanhirvi on sama kuin hjort. Aika hienoa olisi nähdä karhuja mutta täältä on kaikki suuremmat pedot hävitetty kauan kauan sitten. Täällä kun lampaat ja lehmät lähetetään vuorille kesäksi omin nokkinensa, niin ikävä kyllä niitä jahtaavat pedot ovat saaneet kokea kovan kohtalon. Maakotkia onneksi täällä vielä näkee. Ilveksiäkin kuulemma aina silloin tällöin ilmaantuu. Kettuja olen nähnyt useinkin.

    VastaaPoista