Hae tästä blogista

Sivut

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kevätmyrskyssä paistettua

Viherkaali sipsejä. Näiden tekoa kokeilin pari päivää sitten. Hyviä oli. Viherkaalista otetaan isoimmat ruodit pois ja lehdet hierotaan oliiviöljyllä. Lisätään maun mukaan suolaa ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Tänään tein frittata-mukaelman. Sekaan heitin 4 kananmunaa, yhden purkillisen kesamia (kermaviili kelpaa myös), kermaa löräys, suolaa, basilikaa, persiljaa, parsakaalia, paprikaa, pinaattia ja sipulia.  
Sipulin ja parsakaalin paistoin pannulla ja muut aineet sekoitin keskenään ja lisäsin sipulin ja parsakaalin päälle pannulle. Paistoin niin kauan että pohja alkoi hiukan hyytymään ja tämän jälkeen siirsin sen uuniin 200 asteeseen. Siellä pidin pannua niin kauan että alkoi saada vähän väriä pinnalle.


Frittattani nautin salaatin kanssa. Salaattiin laitoin pinaattia, herneitä, kurkkua ja tomaattia.

Jälkiruoaksi nautin pressokahvit.


Myrskyä odotellessa.  Tänne on luvattu myrskyä ja tulvia tänään saapuvaksi. Jännityksellä täällä odotellaan. Sade ja tuuli ovat jo saapuneet, muttei vielä myrskyksi asti ole yltynyt. Säätiedotuksessa lupaillaan 30-60 mm sadetta.

Synttärilahjaksi saadut puutarhurilehmät vaikuttavat hieman masentuneilta näin kehnolla kelillä.

Nelijalkaisille ystäville ei masis iske ihan niin helposti.

4 kommenttia:

  1. Ihanat lehmät!

    Joo täällä vaihtui nyt lumisade vedeksi kanssa. Tuullut on kanssa koko päivän. Masentava keli vaan jospa se tästä keväämmäksi muuttuisi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se kevät on tulossa, nytkin oli vielä +9 astetta ulkona (klo 21.00). Tuntuu ihan oudolta, vaikka tuulee ja sataa, on niin lämpimän oloista.

    VastaaPoista
  3. Ihania kasvisherkkuja, täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Tuota frittata mukaelmaa tulee tehtyä useamminkin.

      Poista