Tässä näitä kaupasta löytyviä raaka-aineita unelmien joulupäivälliselle.
Pinnekjøtt, suolattuja ja kuivattuja lampaan kylkiluita. |
Suolattu/kuivattu siankylki |
Joulumakkara, useimmat täällä maaseudulla valmistavat makkaransa itse omista lihoistaan. |
Joidenkin joulupöydästä saattaa löytyä myös kinkkua, kaupassa oli tällaisia kilon palasia. Kuvassa myös joulupasteijaa portviinin ja viikunahyytelön kanssa. |
Medisterkaker, lihapullia jotka on valmistettu sianlihasta ja sianihrasta, mausteina käytetään mm. inkivääriä, oregaanoa, neilikkaa, muskottipähkinää, sipulia, pippuria ja suolaa. |
Manteliperunoita |
Täällä länsi-Norjassa syödään myös lampaanpäätä - ihan oikeasti. Nämä päät olivat myynnissä Sparissa, jos ei omia lampaita satu olemaan. Muutamaan otteeseen olen itsekin törmännyt lampaanpäihin lomituspaikkojen keittiöissä. Alla kuva tästä kyseisestä herkusta. Kuva on täältä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti