Hae tästä blogista

Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Talvimatkailua Norjassa

Tässä olen matkalla Oslon suuntaan viikonloppua viettämään koirakurssin merkeissä. Kohta sukellan matkan ensimmäiseen mutta en viimeiseen tunneliin.

Näitä tunneleita sitten riittää. En pidä lainkaan niissä ajamisesta. Silmä kovana vain seuraan kylttejä, joissa ilmoitetaan kuinka pitkä matka on tultu ja kuinka pitkästi vielä on ajettava ennenkuin päivänvaloon jälleen päästään. Tämäkin on lähes seitsemän kilometriä pitkä.

Ensimmäinen pysähdys on perinteisesti Fjærlandin jäätikkömuseolla.

Fjærlandin ja Sogndalin välillä oli talvi.

Sogndalissa sen sijaan ei ollut talvi.

Lauttamatkat kuuluvat kiinteänä osana matkailuun täällä länsi-Norjassa.

Lipunmyyjällä oli kunnon karvareuhka.

Täällä Lærdalin villilohikeskuksella pidetään myös melkein aina taukoa.
Tällä kertaa en pysähtynyt Filefjelletillä vaan ajoin Vangiin. Tänne oli ilokseni tullut uusi kahvio ja se olikin tosi siisti paikka ja valikoimakin tuntui oikein hyvältä muihin matkan varrella oleviin kahvioihin verrattuna.

Maisema muuttuu huomattavasti kun ajaa vuorten itäpuolelle. Enää ei vastassa ole niin dramaattiset maisemat vaan ympärillä kohoaa silmää miellyttävät loivat tunturimaisemat.

Vang

Vang

Tämä on kyllä mun suosikki navetta vaikken sisällä ole koskaan käynytkään. Yhä ollaan Vangissa.

Tässä ollaankin jo jossain Dokkan lähistöllä. Viikonloppu meni hyvin kursseillessa mutta takaisin tullessa vuorten ylitys oli aika kamalaa. Sellaisessa lumimyrskyssä en ole ennen ollut. Vauhtia oli hurjat 20-30 km/h ja silti piti yhtenään pysähdellä kun tuuli heitteli lumimassoja ympäriinsä ja näkyvyys oli nollassa. Filefjell oli suljettu ja ajoin Tyin-Årdal tietä. Sekin sitten suljettiin kun olin siellä lumimyrskyn keskellä...Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Kotiin pääsin ehjin nahoin, mutta ihan heti en tuonne korkeuksiin lähde talvella ajamaan.

2 kommenttia:

  1. Tässä linkki karttaan :) http://maps.google.no/maps/ms?ie=UTF8&hl=fi&oe=UTF8&msa=0&msid=203073435766904331712.0004edbb96611b0b683a6

    VastaaPoista