Hae tästä blogista

Sivut

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kokkailu kokeiluja

Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni quinoan keittämistä


Quinoat kattilassa kypsymässä
Kaveriksi quinoalle tekaisin azuki-papu kastikkeen, myöskään niitä en ole aiemmin käyttänyt mihinkään ruokiin
Keitetyt pavut

Kastikeeseen tuli sipulia, valkosipulia, punaista chiliä, hampun siemeniä, auringonkukan siemeniä, kookosöljyä ja kookosmaitoa. Maustamiseen käytin vuorisuolaa ja karria.


7 kommenttia:

 1. Terveisiä Valdresista! meitä norjansuomalaisia bloggaajia on jo niin paljon, että osa on jäänyt minulta huomaamatta. Onneksi Norjalaisen päiväkirjan Heli on kunnostautunut meidän listaamisessa :).

  Huomasin yläpalkissa maininnan partacolliesta ja se saa aina aikaan sellaisen lapsekkaan ihanaa-reaktion - niin suuren aukon sydämeeni on jättänyt jo kauan sitten toiselle puolelle siirtynyt Britte-partiksemme. Ja näinkö oikein, että sinulla on nyt ruskea labbis? Koska yhtä suuren reiän sydämeeni on jättänyt kauan sitten edesmennyt Rudi-labbis :D. Nyt olisi koira haaveissa vuosien tauon jälkeen, mutta saa nähdä... ja nimenomaan labbis taitaisi olla haavelistalla ensimmäisenä...tai lyhytkarvainen partis - onkohan nykyään sellaisia ;).

  En tiedä, oletko käynyt kurkkaamassa blogiani, mutta käy joskus vastavierailulla, saman otavan alla, ihan tuolla naapuriläänissä :) Quinoaan en nyt ota kantaa - joskus toiste sitten. herkulliselta kuitenkin näyttää ja kuulostaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun taas ensin kirjoitin ja sitten katsoin kuvat (!), niin totesin, että ilmeisesti leikkasit Touhon turkin lyhyemmäksi? Silloin aikoinaan sitä ei edes harkittu - tuskailtiin vain takkujen, kuran, risujen ja tarttuvan lumen kanssa. Tosi fiksua tuo leikkaaminen jos ei näyttelyissä ravaa. Partikset on luonteeltaan niin älyttömän kivoja koiria! Meillä oli aikoinaan vähän "haasteita" ylikorostuneen paimennusvietin kanssa...mutta tosi mainio koira kuitenkin. Ihana. Oikein alkoi itkettää nuo Touhon kuvat...

   ps. tuo "oletko robotti?"- kysymys kommenttien yhteydessä on vähän hankala - joutuu kelaamaan monta kertaa, ennen kuin tuosta kontrollitekstistä saa selvän. Itse otin pois kaikki estot kommenteista, eikä ole toistaiseksi tullut yhtään roskapostia tai asiatonta kommenttia.

   Poista
 2. Hei vaan Hanne! Olen samaa mieltä partiksista, ihania! Ja tosiaan leikkasin karvat noin 3-4 kertaa vuodessa lyhyeksi, näyttelyistä kun en ole niin innostunut. Ja erityisen mukava asia on ettei karvaa lähde trimmatusta partacolliesta laisinkaan, niinkuin näistä lyhytkarvaisista koirista.
  Tällä hetkellä minulla on chesapeakenlahden noutaja ja lancashire heeler.
  Täytyy katsella noita asetuksia, en tietoisesti ole säätänyt mitään kontrolleja kommenteille :)

  VastaaPoista
 3. Katsoin kuvistasi, että ei tuo koirasi ihan labradorilta näytä...mutta joissain kuvissa sitten taas näytti ihan ruskealta labbikselta :). Chesapeakenlahden noutajaa en tunne ollenkaan - joskus olen kuullut/ nähnyt tuon nimen jossain. Kaunis koira! Ja tuo toinenkin rotu on ihan outo.

  Itse olen haaveillut vähän broholmerista, mutta niitä on niin vaikea löytää. Tiedätkö rodun? Pitäisi melkein hakea Tanskasta eikä sieltäkään ihan helposti löydä. Haluaisin löytää mahdollisismman alkuperäisen ja terveen rodun, jos koiran vielä otan. Metsästyskoiraa tai pystykorvaa en kuitenkaan, vaikka tuollaiset käyttökoirat aika terveitä ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä voi sanoa että tuntisin rotua. Olen joskus kuullut nimen mutta siihen se sitten jääkin.
   Monta rotua on kyllä pilalle jalostettu tai jalostamatta jättämällä (pentutehtailijat) pilattu, se on totta. Sen tähden en ihan heti kultaista noutajaa taikka saksanpaimenkoiraa ota :)

   Poista
 4. Ou jee, täällähän oli hauska blogi!!! Olen nyt kahlannut kaikki kirjoitukset enemmän ja vähemmän läpi. Teetkö töitä lomittajana? Siltä tuntuu aina välillä minustakin, kun olen apuna elukoitten parissa ;). Ja koiruuksia kanssa! Kivaa! Tänne tullaan toistekin :).

  VastaaPoista
 5. Joo, olen lomittajana ringissä, jossa on viisi tilaa mukana. Kiva että viihdyit! Tervetuloa uudestaan!

  VastaaPoista